Co znamená „čochtan“, „mlíko“ nebo „šnyt“? Jak poznat kvalitní pivo a jak se o něj správně starat? Během 180 minut nahlédnou účastníci nejen do pivního žargonu, ale i do pivovarnické historie a praxe. Zážitek začíná prohlídkou pivovaru Velké Popovice, kde se dozví zajímavosti z historie i současnosti. Jak se pivo vyrábělo dříve a jakými změnami si výroba prošla, než se dostala do současné podoby? Až budou mít teorie tak akorát, postaví se za výčep v historické varně a budou moct předvést svůj um. A že stáli u výčepu vždy na druhé straně? Nevadí, všechno je naučí zkušení pivovarští odborníci. Natočeného Kozla si samozřejmě i ochutnají. Vzpomínku na příjemný zážitek si odnesou ještě v podobě certifikátu o absolvování školy čepování. V ceně zážitku je: prohlídka pivovaru škola čepování piva ochutnávka dvou druhů Velkopopovického Kozla certifikát o absolvování, tzv. Kozlův výuční list Zážitek se hodí pro všechny gurmány starší 18 let. Celková doba školy čepování včetně prohlídky je 3 hodiny.
Region: Středočeský kraj
Město: Velké Popovice
Typ zážitku: Kurzy
Specifikace: Kozlova škola čepování piva
Doba trvání: cca 3 hodiny
Varianta: Zážitek – Kozlova škola čepování + prohlídka pivovaru Středočeský kraj